Thursday, September 3, 2020

Salam Dioratic



For any Inquiry, Show Booking , Dior's Product(album),
please email to dior.ma.entertainment@gmai
l.com
or call Ms.Baby NurulAin(assistant) +60 17 6494754.
TQ!

to get Dior's Album.
  1. text BabyNurul Ain your name, address n contact number and state that you wanted to buy Dior's Album
  2. BabyNurul Ain will text you Account No for transition order.
  3. text BabyNurul Ain your transition details (amount, time n date)
  4. BabyNurul Ain & crew will arrange Delevering A.S.A.P

or for any details...
may contact Ms. BabyNurul Ain by her facebook
Click here


Jika terdapat sebarang aduan, pendapat atau cadangan..
boleh antarkan pada komen blog ini.. atau contact webmaster di alamat email ini.
dioraticfc@yahoo.com (bukan ym ye)

Saturday, January 1, 2011

Salam Dioratic

wahh.. cantik betul tarikh hari ini..
1.1.2011
mesti ramai juga yang membuat tarikh ini sebagai tarikh bersejarah buat mereka.
begitu juga dengan Noraniza Idris..



Noraniza Idris menggunakan tarikh ini untuk majlis Pelancaran Album terbaru beliau
Album yang berjudul Cintaku Satu ini amat istimewa.
ini kerana.. di dalam 1 album.. ia menampil banyak nama besar..
antaranya.. Jaclyn Victor, Black Mentor, Bob Af, Marsha, Datuk David Arumugam.
dan Dior juga terlibat sama.

Di dalam album ini,
Dior berkolaborasi bersama dengan Noraniza Idris dan Karen Tan (Af)
lagu bergenre fusion chinese contemporari..
bertajuk Hari Demi Hari
ciptaan bersama Dior & Noraniza Idris
lirik pula oleh Ahmad Fedtri Yahya

majlis pelancaran ini bertempat di perkarangan Menara Kementerian Belia dan Sukan (KBS)
sempena dengan aktiviti lorong seni yang dianjurkan oleh Rakan Muda
majlis turut diserikan dengan tarian dari penari Tatihseni dibawah kelolaan Noraniza Idris.

pada majlis ini..
Dior menyanyikan 2 lagu. iaitu :

  • Hari Demi Hari - Noraniza Idris , Dior dan Karen
  • Endang Endot Versi 1 Malaysia- menggabungkan semua artis2 yang terlibat dalam album CintaKu Satu

  • pada yang berminat....
    sama ada peminat Noraniza Idris.. Jaclyn Victor... Bob.. Black Mentor..
    dan juga peminat Dior khususnya..
    anda boleh mendapatkan VCD tersebut di pasaran bermula 15.1.2011

    sedikit gambar ketika pelancaran album ini.







    Jika terdapat sebarang aduan, pendapat atau cadangan..
    boleh antarkan pada komen blog ini.. atau contact webmaster di alamat email ini.
    dioraticfc@yahoo.com (bukan ym ye)

    Friday, December 31, 2010

    Happy New Year

    Salam Dioratic


    dikesempatan ini Dior dan warga Dioratic
    ingin mengucapkan
    Happy New year
    pada semua peminat, kenalan dan sesiapa yang mengenali Dior.

    kali ini.. Dior meraikan malam tahun baru bersama dengan peminat
    Dior terlibat dengan New Year Concert 2011
    di Batu Pahat


    turut diserikan lagi..

    Dior (AJL Semi-finalist),
    Aesar Mustafa(Gangstarz),
    Azizi Zakaria(Digi Superstar),
    Baki Zainal(8TV),
    Zenny Salihuddin (At Home Champion Biggest Loser Asia Season 1)
    Ben J (Celebrity DJ)


    Dior menyanyikan 4 buah lagu
    • Nakal,
    • Sampai Ke Lantai,
    • Menyesal
    • Baby, I Need U
    dan alhamdulillah..
    respon dari penonton amat menggalakkan..
    Terima kasih orang Batu Pahat.
    Korang memang layannnnnn..~~

    Jika terdapat sebarang aduan, pendapat atau cadangan..
    boleh antarkan pada komen blog ini.. atau contact webmaster di alamat email ini.
    dioraticfc@yahoo.com (bukan ym ye)

    Thursday, December 23, 2010

    Friday, September 3, 2010

    Kad Raya

    Salam Dioratic



    cantik x???
    cantikkan...
    ni Kad Raya hasil edit oleh Dior sendiri taw..
    khas buat peminat peminat tersayang..

    Dior dan admin Dioratic minta maaf sangat sangat..
    sebab kesibukan yang melampau membuatkan plan nak print kad raya Dioratic tak kesampaian..
    ampunnnn bangat dech..
    insyaallah kami akan cuba perbaiki lagi k..

    so.. pada yang minat dengan Dior....
    dan minat dengan kad raya ni..
    blh la amik..
    as digital..
    insyaallah kalau ada rezeki...
    ade la kot surprise lain tuk kamu semua....
    Amin..

    ok... daa dlu..
    Salam Aidilfitri
    Maaf Zahir & Batin

    Jika terdapat sebarang aduan, pendapat atau cadangan..
    boleh antarkan pada komen blog ini.. atau contact webmaster di alamat email ini.
    dioraticfc@yahoo.com (bukan ym ye)

    Saturday, August 14, 2010

    Yok Sahur by Murai

    Salam Dioratic

    baru baru ni...
    Dior terlibat dengan program Yok Sahur bersama geng murai..
    selain Dior... ade beberapa artis lain yang turut terlibat sama
    antaranya...
    Ifa Raziah, Sabhi Sadhi, Sam Kassim, Tomok, Mawi & Ekin,Dafi dan lain2

    program ni sempena meraikan anak anak yatim
    dan bersahur bersama sama dengan artis pujaan mereka..
    pada 14 August..
    tempat dipilih ialah....
    Rumah Silaturahim Nurul Qana’ah, Taman Batu, Batu Caves
    memang meriah..
    macam-macam ragam ada...

    jom layan gambar gambar ni..







    nak tengok lagi????
    KLIK SINI..

    ok... selamat bersahur semua...
    jgn lupa puasa yew.. !!


    Jika terdapat sebarang aduan, pendapat atau cadangan..
    boleh antarkan pada komen blog ini.. atau contact webmaster di alamat email ini.
    dioraticfc@yahoo.com (bukan ym ye)

    Friday, August 13, 2010

    Salam Dioratic



    。◕‿◕。 Annyonghasaeo Dioratic 。 ◕‿◕。

    wahhh kelass.. tajuk entri kali ni dalam bahasa Korea..
    wah wah wah...
    Annyonghasaeo = Selamat Datang
    ok... meh baby citer pasal tajuk entri kali ni..

    entri ni adalah sempena dengan Showcase Dior yang pertama..
    Siapa Dior???
    Dior atau nama sebenarnya Mohd Shahril Shaari adalah salah seorang penyanyi yang serba boleh. sekarang ni dia ade 2 single iaitu Mengharap Sinar (java fusion) dan Sampai Ke Lantai (pop dangdut). Dior pernah berjaya ke peringkat separuh akhir Muzik Muzik dengan lagu Mengharap Sinar. beliau gemar mencari kelainan bagi lagu-lagu yang ingin dibawa nya kerana keuinikan itu yang membuatkan orang mengenalinya.

    kalau ingin mengenali dia dengan lebih dekat... blh la berkawan dengan nya di facebook.
    Facebook Dior... (click sini)

    ..:: Perancangan ::..


    eceli.. bende ni dah diusulkan oleh peminat2 Dior pada perjumpaan yang lalu.
    Dior dan Admin Dioratic (Fan Club Dior) cuba untuk memenuhi kehendak dan permintaan peminat-peminat Dior.
    setelah berbincang...akhirnya tarikh 26 Jun 2010 dipilih sebagai tarikh keramat showcase Dior yang pertama.
    bertempat di Station One cafe, Jaya One..
    bertemakan Hijau & Hitam
    cuma ade 2 minggu untuk menyiapkan segala persediaan untuk Showcase ini.

    ..:: Showcase Dior ::..



    artis yang menjayakan Showcase Annyonghasaeo Dioratic
    Shajiry, Jojo, & Dior

    pada mulanya memang masing masing kelam kabut sedikit..
    dengan goodies bag...
    dengan tag..
    dengan pendaftaran..
    dengan Mc yang lambat hadir..
    dengan susunan lagu...
    admin pon kelam kabut..
    x de serahan tugas yang dibuat kepada admin
    (okei... next time kne perbaiki)

    rancangnya pkol 2.30 start pendaftaran..
    tapi.. akhirnya dianjakkan sehingga pukul 3..
    majlis pula bermula jam 3.30 petang..
    bermula dengan acara hi-tea...


    persembahan pembukaan dilakukan oleh Dior..
    dengan medley2...
    antaranya lagu yang dinyanyikan
    Pergi(Tonada)- Seung J, Seribu Tahun- Imran Ajmain, Mungkin Bahagia- Hazami
    layan gakk...best... lagi2 lagu yang ramai orang tahu..
    so.. blh nyanyi sama sama..


    kemudian Jojo tampil dengan single nye Rupa & Harta..
    lagu ni memang lagu penuh dengan emosi n penghayatan..
    he he he... menusuk ke jantung..
    kalau betul2 hayati la...
    dan paling best sangat2...
    baby dapat bunga mawar putih yang dibuat dari tisu oleh Jojo..
    awww.. so sweeet.... Love it..


    kemudian Shajiry pula menghiburkan penonton..
    dengan singlenya, Ku Cinta Padamu..
    sebelum ni.. Shajiry penah menganggotai kumpulan KGB yang popular dengan lagu Hadirlah Kasih..
    kata Shajiry... selepas ini albumnya akan keluar menemui pasaran n peminat2 nya..

    Dior kembali mengusai pentas dengan lagu-lagunya..
    kali ni... medley mandarin & korea..
    termasuklah medley heartbeat, ring ding dong &nobody.
    lagu2 tersebut antara lagu lagu yang digilai sekarang ni.

    sesi bersama peminat pula ade
    soklan soklan trivia yang di ajukan oleh Dior buat peminat peminat setia..
    dan siapa yang berjaya menjawab tentunya akan mendapat hadiah.

    tak dilupakan juga satu acara khas...
    acara menari bersama peminat.
    lagu pilihan tentunya lagu Sampai Ke Lantai - dior
    lagu yang catchy dan sesuai kalau yang ingin menari..
    baby pon tak ketinggalan "terkena"
    rakan-rakan artis lain pon bergelek juga taw di atas pentas..
    hahaha.. jangan ingat kamu terlepas ye..
    heee...
    ape pon.. sumer having fun...

    insyaallah Dioratic & Dior akan cuba menganjurkan lagi event2 untuk peminat..
    dengarnya.... mungkin Mini Concert pula selepas ini..
    ha ha ha.. ape pon kne tunggu la ye...
    wah.. ade jugak orang yang minta untuk tolong setkan dan bertindak sebagai event crew untuk showcase dia pula...
    huuu.. rezeki.... Amin.

    ..:: Terima Kasih ::..
    Dior
    Shajiry
    Jojo
    Hillmy Ashley
    Dioratic
    Azmir Arif
    Elfie Hefnie
    Fans Dior
    Fans Jojo
    Fans Shajiry


    ..:: Kata Baby ::..
    next event kalau blh masa tuk penganjuran dia lebih lama
    more activity with fans..
    admin bertugas sampai ke tempat event lebih awal.



    p/s: bru ku ingat..punyalah sebok kat situ..
    baby sampai terlupa nak bergambar dengan Dior & Elfie hefnie

    Jika terdapat sebarang aduan, pendapat atau cadangan..
    boleh antarkan pada komen blog ini.. atau contact webmaster di alamat email ini.
    dioraticfc@yahoo.com (bukan ym ye)

    ;;

    Be Dioratic

    Full Name:
    Nickname:
    address:
    phone no:
    Email Address:
    link facebook
    website: